Vanliga frågor och svar

Hur länge har skolan drivits?
Skolan startade 1997. Ewas Utbildning var den första skolan inom Hudvård och SPA som fick skolmedlemskap inom komplementär medicin.

Är skolan knuten till något branschförbund?
Skolan är medlem i SFKM och BKM och följer dess mål och riktlinjer.

Vilka utbildningar finns på skolan?
Naturkosmetisk Frisk & Skönhetsterapeut
Naturkosmetisk Hudvård- & SPA-terapeut
Samt flera kort- och vidareutbildningar

Hur många kursdeltagare?
Vi tar aldrig emot fler än 8 kursdeltagare per tillfälle. Detta för att säkerhetsställa att du som elev ska få den tid och det utrymme som krävs för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa sätt.

Hur länge är jag på skolan?
När du läser till Naturkosmetisk Hudvård & SPA-terapeut är du på skolan vid tre obligatoriska tillfällen. Fösta tillfället är du på skolan under 8 dagar. Då arbetar vi med endast hudvård. Andra tillfället är du här under 15 dagar. Då repeterar vi hudvård och arbetar med SPA-behandlingar. Vid det här tillfället tar du även emot kunder för elevbehandlingar. Sista tillfället återkommer du till skolan för att under tre dagar genomföra slutprov. All övrig tid arbetar du på distans. Du kan även komma tillbaka för att upprepa de lärarledda delarna på skolan.

Utbildningens längd?
Det går inte att ge någon exakt längd för utbildningarna. Tanken är att du ska kunna lägga upp studietakten efter dina egna förutsättningar. Utbildningen till Hudvård- & SPA-terapeut ska dock vara slutförd inom 1,5 år.

Vad har jag för hjälp under utbildningen?
Tre DVD-skivor, tillgång till en studieportal endast för våra elever, personlig uppföljning via telefon och skypemöten. Därutöver finns vi alltid till hands för stöd och hjälp via telefon och mail.

Varför ska jag välja Ewas Utbildning?
Du ska går våra utbildningar om du vill arbeta med naturliga hudvårdsprodukter som ger fina effekter utan att vara skadlig för hälsan och miljön. Vi har lång erfarenhet. Vi är noga med att ständigt hålla oss uppdaterade på nyheter. Skolan har erfarna och duktiga medarbetare. Vi har mångårigt samarbete med professionella leverantörer. Vår filosofi är att till största delen arbeta med naturprodukter. Vi står för NÄRHET-MILJÖ-KVALITET-HÄLSA.

Vilken kompetens har lärarna på skolan?
Bl.a. hudterapeut, hudvård & SPA-terapeut, undersköterska, makeupartist, kostrådgivare och civilekonom.

Vilka maskiner och hjälpmedel används på skolan?
Hudanalysmaskinen Skin Scanner med inbyggd kamera
Beauti Iron – åtta program för ansikte och kropp
Diamond Dermabration – för ansikte och kropp
Infraröd värmelampa
Vapozon
Lupplampa
Microneedling OBS! Endast för färdigutbildade terapeuter
Sterilisator
Skin Scrubber
Handduksvärmare
IPL – hårborttagning, hudföryngring, acne, ytliga blodkärl, pigmentfläckar m.m. OBS! Endast för färdigutbildade terapeuter

Vilka behandlingar gör en Naturkosmetisk Hudvård & SPA-terapeut?
Som Naturkosmetisk Hudvård & SPA-terapeuten arbetar du med naturkosmetiska hudvårdsprodukter. Du utför bl.a. traditionella/klassiska och nya ansiktsbehandlingar, spa-behandlingar, choklad- och aromamassage, spa-massage topp till tå och pedikyr. Grunden för en professionell ansiktsbehandling är en hudanalys. Fokus är kundens välbefinnande genom att använda naturliga produkter som gynnar hälsa, skönhet och välbefinnande. En vacker hy får man av regelbunden skötsel och vård.

Certifierad terapeut?
I samband med slutprovet till Hudvård & SPA-terapeut görs ett certifieringsprov genom branschrådet SFKM och BKM. Provet grundar sig på den Bas Medicin du läst. Ett godkänt prov ger dig titeln Certifierad Terapeut.

Varför har utbildningen så bra pris?
Ewas Utbildning har varit verksam i många år och byggt upp en stabil grund. Vi har flera ben att stå på. Vår verksamhet utgörs även av försäljning av hudvård, makeup och förbrukningsmaterial till salonger, SPA-anläggningar mm. Vi vill erbjuda det mesta du behöver för att bedriva salongsverksamhet, vilket är uppskattat bland våra kunder. Vår policy är att erbjuda professionella utbildningar till relevanta priser.

Finansieringshjälp?
I samarbete med Human Finans erbjuder vi delbetalning för våra utbildningar och produkter. Läs mer på www.humanfinans.se. Ring för gratis rådgivning, 08-56020115.

Vart ligger skolan?
Skolan ligger centralt belägen i Östersund med 3-5 minuters gångväg till centrum. Skolans lokaler är nyrenoverade och besiktade av Miljö och Hälsa.

Välkommen till den lilla skolan med den stora omtanken!