Tidigare elever

Läs om våra tidigare elever

Towa2 Towa1

Vägen till drömmen!

Det hela började med ett litet intresse för fransförlängning. Jag jobbade inom vården och tänkte att det vore roligt att testa något nytt och anmälde mig på en kurs. Jag minns att det var i slutet av veckan och Ewa-Mari på Ewas Utbildning ställde frågan om jag inte lika gärna skulle hoppa på hela Spa & hudvårdsterapeututbildningen som skulle börja på Måndagen. På Måndag redan?!?!?! Ja men varför inte tänkte jag. Oftast är det så att saker inte blir av om man går och tänker på det för länge så varför inte bara testa och se vart det leder? Vad hade jag att förlora? Och se vad som hände… idag har jag haft min egna salong som heter Skönhetsgränd i nästan tre år!

Direkt efter utbildningen till Spa & hudvårdsterapeut satte jag igång med min praktik och ett år senare öppnade jag eget. Det var såklart lite läskigt till en början men jag fick mycket stöd och hjälp av skolan trots att utbildningen var på distans. Ewa-Mari som äger Ewas Utbildning fanns där hela tiden och coachade mig, hon har lång erfarenhet och kan mycket inom branschen så det kändes tryggt att hon alltid fanns ett samtal bort. Idag flera år senare finns Ewa-Mari fortfarande bara ett samtal bort. Det är så fantastiskt att man alltid känner sig välkommen att ringa och varje gång man lägger på efter ett samtal så känner man sig inspirerad, glad och peppad på nytt.

När jag hade gått Spa & Hudvårdsterapeututbildningen var det självklart att jag även skulle utbilda mig till Hudterapeut. Det är en påbyggnadskurs från grundutbildningen som gav mig större kunskap och möjlighet att jobba mer med problemhud och maskiner. Ännu en ny värld öppnades och jag kunde erbjuda mina kunder ännu mer med hjälp av min kunskap.

För bara någon vecka sedan hade jag invigning av Skönhetsgränds nya större lokaler. Vi hade växt ur våra gamla för nu har jag en tjej som tatuerar kosmetiska tatueringar i salongen, en tjej som gör fillersbehandlingar och även en lärling som varit med mig i ett år som jag nu ska anställa. På vår invigning hade vi 400 besökare som köade för att komma in och då bor vi ändå i ”lilla” Östersund. Jag är så stolt och glad över det jag har byggt upp idag och kan säga att ingenting är omöjligt och speciellt inte när man har hjälp utav Ewas Utbildning.

Tänk om jag inte hade vågat chansa och hoppat på utbildningen den där dagen.. då hade jag missat hela den här fantastiska resan! Idag jobbar jag verkligen med min dröm och varje dag känns meningsfull och rolig.

Towa Lindberg

Towa4


Åsas Hud & Hälsa

Åsa1 Åsa3 Åsa4

Jag har varit undersköterska sedan -97, jobbat inom demensboende och hemtjänst. När min arbetsplats blev nedläggningshotad började jag ta fram mina drömmar till att göra något nytt. Har alltid älskat att hjälpa medmänniskor till att må bra och naturligtvis att pyssla om andra.

Satte mig ner framför datorn och googlade på utbildningar. Fann då Ewas Utbildning som dessutom var naturkosmetisk. Kunde inte bli bättre än så. Skickade in en intresseanmälan, Ewa-Mari var snabb att ringa tillbaka. Jag var tveksam till en början, hade då sämre självförtroende och trodde inte på mig själv. Har alltid varit blyg inför nya människor. Efter samtalet med Ewa så bestämde jag mig för att börja. Ewa var väldigt peppande på ett bra sätt. Fick allt material på posten för att sätta igång. Jag började läsa igenom allt innan skolstart och det var ju väldigt bra och viktigt!

Dagen kom då jag skulle resa till Östersund. Åka själv, inte känna någon, hjälp, vad hade jag givit mig in på?! När gruppen möttes dagen efter så släppte många känslor. Hade så roligt dagarna tillsammans, lärde mig så mycket nytt. Både om kroppen, hudvården, naturen och framförallt om mig själv. Vi som gick tillsammans hade så roligt ihop. Bestämde mig under de lärarledda dagarna att jag skulle göra som min dröm. Öppnade då mitt företag Åsas Hud & Hälsa, fixade snabbt FA-skattesedel. Under praktiktiden började jag med halva priset. När jag kände mig säkrare så höjde jag priserna. Fördelen med att öppna eget på en gång är att få ihop en kundkrets!

Jag blev färdig Naturkosmetisk Hudvårds & Spaterapeut april-13.

Har fram till slutet av denna månaden jobbat halvtid som USK, har sagt upp min anställning för att satsa helhjärtat på mitt företag. Jag arbetar med RosenSeriens produkter och ChokladSeriens produkter som vi hade från Ewas Utbildning. Har varit väldigt nöjd med det och har nöjda kunder. Jag jobbar med tänket förebyggande livsstil, har därför även valt att även arbeta med produkter som ingår i whoolfood. Båda mina föräldrar dog när jag var en liten bäbis, mamma i cancer och pappa somnade in, brustet hjärta. Därför brinner jag extra för förebyggande tänk.

Allt har ett samband, träning, äta ekologiskt, giftfritt, vila och återhämtning. Men framförallt att ha ROLIGT!!

Lite tips som kommer från mitt hjärta, skjut inte upp dina drömmar gör dom nu!! Om du mår dåligt, leta reda på svaret, om du mår dåligt i kroppen, sök i kosten efter vad du mår bra av. Om du har värk i kroppen, börja träna!!

Född-78, har aldrig mått bättre, har fått bättre självförtroende och vänner från utbildningen. Kan ringa och fråga Ewa om tips efter din utbildning, det gör jag fortfarande och hon hjälper dig! Kan varmt rekommendera Ewas Utbildning.

En mening som har fått mig till att göra saker är Ewas tips ”Det finns inget som är svårt, det är bara nytt”

Om du har frågor så får du gärna ringa mig, bra om vi kan hjälpa varandra!!

Med vänliga hälsningar

Åsa Aronsson

Åsas Hud & Hälsa

Sandsjövägen 26

571 61 Bodafors

070-3140589

www.asashudohalsa.se

Gilla mig gärna på facebook, Åsas Hud & Hälsa

Åsa2

 


 

Läs Towas första berättelse om sin väg till att bli Hudvård – & Spaterapeut!

Towa

Du kommer inte vilja gå därifrån!

– Vi har nästan för roligt på vår utbildning, vi skrattar hela dagarna och har en underbar lärare i Ewa som är lika fantastisk och glad hon, säger Towa Lindberg. Towa har gått utbildningen hudvård & spa-terapeut på Ewas utbildning. Här berättar Towa mer om hur hon upplevde utbildningen och vilka planer hon har för framtiden.

Den lärarledda delen av utbildningen bestod av 14 heldagar som varade från 8 på morgonen till 19 på kvällen.
– Visst låter det som långa dagar men jag kan intyga att du inte kommer vilja gå därifrån! Det var så spännande, lärorikt och roligt att jag ville dit både tidigare på morgonen och gå hem senare varje kväll. Ewa-Mari är en lärare som lägger ner hjärta och själ i att utbilda sina elever och hon vill inte bara att vi ska bli bra – hon vill att vi ska bli bäst, berättar Towa.

Utbildningsdagarna bestod till stor del av praktiska övningar. Towa och hennes kurskamrater fick en genomgång av varje moment och därefter övade de på varandra med hjälp och stöd av Ewa-Mari.
– Det är viktigt att känna på hur det känns att vara kund. En förståelse för kunden är viktig och det får man bara genom att själv veta hur behandlingen känns, menar Towa.

– Jag har precis avslutat de lärarledda dagarna på skolan och är nu redo att jobba hårt med elevbehandlingar innan slutprovet som äger rum om lite mindre än ett år. Jag kommer att befinna mig på olika salonger och på Make Up Store för att lära mig mer. Jag kommer också att göra behandlingar i egen regi och hoppas på att kunna starta något eget. Det finns hur många möjligheter som helst, nu är det bara att välja och vraka för att lära sig ännu mer, säger Towa.

Förutom att göra elevbehandlingar så kommer Towa också att studera basmedicin och instuderingsfrågor inom Hudvård & SPA.
– Att komma igång själv på hemmaplan är inga problem, jag känner mig trygg med att Ewa-Mari kommer att finnas till hands när jag behöver råd eller svar på en fråga. Jag har även med mig dvd-skivor med genomgångar av alla behandlingar som jag kan kolla på om jag känner mig osäker eller tror mig ha glömt någonting. Nu när jag fått det bästa möjliga av skolan och alla byggstenar för att lyckas, är det upp till mig själv att bygga min framtid.

Under den lärarledda utbildningstiden förde Towa en blogg. Här kan du läsa utdrag ur denna:

-Vi har nästan för roligt på vår utbildning, vi skrattar hela dagarna och har en underbar lärare som heter Ewa som är lika fantastisk och glad hon. Tänka sig, det var verkligen meningen att jag skulle få träffa dom här, dom har redan gett mig så himla mycket kärlek och värme så att jag blir tårögd bara av att skriva det här blogginlägget!

–  När Make Up-dagen kom blev alla glada över påsarna fyllda med penslar och borstar, vi lärde oss lite om färglära och grunden i Make Up. Sedan tränade vi på varandra genom att lägga en bra bas och sedan bättra på för en partysminkning.

– Idag slog vi upp böckerna och började med basmedicinen som ingår i utbildningen, det blir nog tungt men med en rolig lärare så skrattar vi ändå åt cellen-ellen (lärarens namn på cellen). Det blev till och med så känslosamt att jag fällde en tår mitt uppe i allt om hur vår kropp fungerar. Huden är ju det vi kommer att jobba med så det känns viktigt att veta hur allting fungerar även inifrån.

– Någon annat vi gör är att fixa fixa fixa oss och varandra, vi har två timmar varje morgon då vi går igenom viktiga saker, diskuterar gårdagens behandlingar och fikar, fixar och skrattar. Alltså ärligt talat så skrattar vi precis hela dagarna.

– Vi är sju tjejer som är helt fantastiska (där räknar jag in mig själv). Och vi har redan planerat resor runtom till varandra då ingen bor på samma ställe.

– På något sätt känns det som att man vill rädda världen just nu, rädda alla som använder fel produkter för sin hud. Det finns så otroligt mycket ute på marknaden (både billigt och dyrt) som är ren SKIT och förstör mer än vad det bygger upp. Dock står det alltid på förpackningarna helt andra grejer… Jag ska bli en bra informatör!

– Jag är som en svamp som bara suger åt mig allt och jag vill lära mig så mycket som möjligt för det är så himla kul, dagen är lååång men det finns inte en enda minut när jag längtar mig bort. Men vart ska jag sen göra av allt jag lär mig? Huvudet liksom gnistrar och sprakar av idér och tankar!

Nu är det slut på det roliga, idag skiljdes vi tjejer med sorg i hjärtat. Utbildningsdagarna är slut och nu handlar det om elevbehandlingar och att plugga en hel del innan vi ses igen och gör slutprov. Vi drack champagne och åt middag igår och firade vår vänskap med en tatuering.

Hur gick det då för Towa efter att hon hade tagit sin examen från utbildningen Spa- & Hudvårdsterapeut på Ewas utbildning? Towa drömde under utbildningen om att få starta en egen skönhetssalong i Östersund. Läs Towas egen berättelse om hur det gick med planerna att starta egen salong.

En rolig, givande och fartfylld utbildning som förändrade hela mitt liv

Att starta eget efter slutprovet kändes helt rätt då jag ville ge hundra procent av mig själv, jag hann knappt få diplomet i handen innan jag hade börjat renovera min blivande salong som jag öppnade i september 2012.

Skönhetsgränd ligger i centrala Östersund, ett stenkast från stortorget. Aldrig trodde jag att invigningen skulle slå så stort, folk trängdes för att komma in och kika, köpa presentkort, överlämna blommor och önska oss lycka till!

Idag jobbar jag på Skönhetsgränd tillsammans med två andra tjejer, en frisör och en annan tjej som gått samma utbildning som mig, tillsammans kan vi erbjuda allt som kunderna önskar. Utöver våra spa- och hudvårdsbehandlingar erbjuder vi även IPL och NBE500.

När du kommer in på Skönhetsgränd möts du av ett lugn, här kan du stänga ute omvärlden och ge dig själv den tid du förtjänar.

Att sälja Rosenserien var ett självklart val för oss redan från första början, vi vill erbjuda våra kunder hundra procent rena och naturliga produkter utan parabener och mineraloljor. Idag jobbar vi även med H/H mineral cosmetiqs, en helt naturlig makeup med endast naturliga ämnen med tillverkning i Sverige med en svensk innehållsdeklaration.

Hudvårdskvällar

Det är viktigt för oss att även du som kund förstår innehållet i dina produkter så därför håller vi i hudvårdskvällar där vi informerar våra kunder. En hudvårdskväll går ut på att du och dina vänner kommer till salongen, vi bjuder på fika och erbjuder alla att kolla i en hudanalysmaskin, en maskin som kan se hur huden mår på djupet så du har chansen att förebygga problem. Vi informerar om produkter, innehåll och erbjuder rabatter på såväl Rosenserien som behandlingar. En hudvårdskväll kostar ingenting och som tack får du som värdinna två valfria gåvor.

Idag tar vi emot elever i salongen, både på korta studiebesök och längre tid för elevbehandlingar. Vi vill inspirera och visa att ingenting är omöjligt! Bestämmer du dig för att det är enkelt så möter du heller inga hinder, bara utmaningar.


Idas Salong

Ida_H

Jag heter Ida Hasselgren och är 22 år. Jag driver Idas Salong i Gävle sedan november 2010. Min resa till naturkosmetisk hudvård och SPA-terapeut började i oktober 2010 då jag under en intensiv men ortoligt rolig, spännande och lärorik period var uppe i Östesund på Ewas utbildning. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv blivit så inspirerad till att nå mina drömmar och mål som jag blev då. Ewa-mari är helt oslagbar som lärarinna. Aldrig någonsin i mitt liv har jag vart med om att en människa givit mig så mycket kunskap om någonting på sån kort tid som Ewa-Mari gav mig då. Hennes sätt att berätta om sina egna upplevelser fick mig att känna som att jag hade vart med henne under hela tiden, gjort precis samma saker som henne. Där satt jag i hennes skolbänk och hade inte vart med om ett skvatt som handlade om varken hudvård, skönhet eller något liknande på mina blott 20 år men det kändes som att jag hade erfarenheter ända upp över öronen och var rutinerad som få.

Jag bestämde mig tidigt under perioden uppe på skolan att när jag kom hem till Gävle igen då var det hårt arbete som väntade mig eftersom att jag skulle starta upp min egen lilla salong.

Den 21 november gick startskottet för Idas Salong och då höll jag till på Brynäs i ett minde attraktivt område cirka 2 km från centrum. Mitt första mål var att ha riktigt bra ”just nu” priser för att locka kunder så att jag kunde träna mera, lära mig mera och samtidigt börja bygga upp en egen kundkrets. Eftersom tiden gick och jag blev bättre och bättre på allt jag gjorde höjdes priserna efter det också. Efter 9 månader på Brynäs hände det en del för Idas Salong. Samma vecka som slutprovet skulle göras uppe i Östersund skulle salongen flytta ner till en väldigt attraktiv gata nere i centrala Gävle. Slutprovet gick galant och nyöppningen blev en succé.

Hela hösten och vintern har jag jobbat på och det är roligare än någonsin förr att gå till jobbet. Men nu har jag bestämmt mig för att fortsätta framåt. Jag täker hoppa på Ewa-Maris fortsättning till Hudterapeut. Det kommer att bli riktigt roligt men samtidigt vet jag att det är mycket hårt arbete som jag har framför mig. Men jag vet att jag kan, bara jag vill eftesom att ingenting är svårt, det är bara nytt!

Idassalongliten

www.idassalong.dinstudio.se


Emerentia Kroppsvård

Emma

Mitt namn är Emma Axelsson, jag är 24 år och har sedan 4 år tillbaka drivit egen skönhetssalong i Söderköping, Emerentia Kroppsvård.
På gymnasiet läste jag friskvårdsprogrammet och blev då utbildad massör och efter studenten startade jag eget företag. Efter något år kände jag att jag ville läsa vidare för att få mer kunskap och för att kunna erbjuda mina kunder ett bredare utbud av behandlingar.

Jag är mycket glad att jag hittade Ewas utbildning där jag läste -08 till Naturkosmetisk Frisk-& Skönhetsterapeut. Utbildningen är bred, rolig och givande! Efter utbildningen arbetade jag vidare med att bygga upp min verksamhet samt jobbade extra på Spa. Idag klarar jag mig enbart på mitt eget. Självklart arbetar jag med naturliga produkter från Rosen Serien och Choklad Serien och skulle absolut inte kunna tänka mig att byta. Jag älskar det jag gör, det känns inte som jobb, mer som en hobby. Kontakten man får med alla sina kunder är så givande.

Är väldigt tacksam för all hjälp och stöd man fått från alla på Ewas utbildning, både under tiden som elev och efter. Ni är alltid så hjälpsamma och ger en fantastisk service! Därför var det helt självklart för mig att läsa vidare då Ewa-mari berättade om möjligheten att läsa till hudterapeut, något jag ser fram emot mycket!

Emma-hudbehandling
Emerentia Kroppsvård
www.emerentiakroppsvard.se
0704-38 58 11


Ekohud och Hälsa

Ewa_Lfling

Mitt namn är Ewa Löfling, 48 år och jag bor i Umeå.Under november 2010 gick jag Ewas Utbildning i Östersund och startade min salong Ekohud och Hälsa direkt när jag kom hem. För mig var det den ultimata lösningen på en utbildning eftersom jag är ensamstående med två tonårs tjejer: kunna vara hemifrån under rimlig tid dessa två veckor som tiden på skolan varade, åka hem och sätta igång och jobba för det jag brinner för: hudvård, hälsa och må-bra-saker. Det passar mig perfekt att fortsätta utbildningen på hemmaplan och samtidigt bygga upp min egen kundkrets.

Jag har tidigare läst Friskvårdslinjen vid Vindelns Folkhögskola och i den utbildningen ingick även Klassisk Massage, på Högskolan i Kristianstad har jag läst på distans: Hälsopedagogik 40 p och under ett år arbetade jag som lärare vid Vindelns Folkhögskola i ämnet Friskvård. Jag har installerat ett behandlingsrum i min bostad och det fungerar perfekt. Blir jag tveksam eller har frågor så har jag mina DVD-skivor och titta på men framförallt så ringer jag Ewa Marie alla möjliga tider på dygnet. Det fungerar perfekt. Är hon upptagen så jag ringer dröjer det inte länge förrän hon ringer upp och jag får svar på mina frågor.
Jag kommer även att läsa basmedicin inom kort så att jag blir Certifierad Hudvårds och Spaterapeut för att ytterligare få en ordentlig grund att stå på. Går allt som jag önskar kommer jag under 2012 att fortsätta vidareutbilda mig till Hudterapeut hos Ewa Marie i Östersund.

Tänk att få vara delaktig i att få människor att må bra och att dessutom känna sig fullständigt trygg med Rosenseriens och Chokladseriens naturliga och ekologiska produkter. Det höjer nivån ytterligare flera snäpp på kvalitén på mina behandlingar, och det känns fantastiskt bra!

Ekohud och Hälsa
www.ekohudochhalsa.se
070-566 16 78


Ing-Maries Hud och Harmoni

Bild_p_Ingmarie

Jag heter Ing-Marie Mildton Persson och bor i Tidaholm och jag gjorde slag i saken. Vaddå! tänker ni. Jo, jag tog tag i en gammal dröm som jag haft sedan jag var 5 år gammal.

Jag har alltid önskat att bli hudterapeut, men när jag skulle söka in på gymnasiet så fanns det inte mycket att välja på. Det var antingen, ekonomi eller vård som jag kunde tänka mig i så fall. Skulle jag överhuvudtaget ha försökt leta efter en hudterapeut linje på den tiden, så skulle jag ha blivit dumförklarad. Det var ju bara clowneri. Tänk om jag hade vetat då, hur framtiden skulle se ut, då hade jag sökt in på någon sådan linje mycket tidigare.

Som en räddning, så hittade jag en distansutbildning till Hudvård & SPA-terapeut i Östersund hos Ewas Utbildning. Vid just detta tillfälle, passade det inte att läsa i flera år, då jag både är en mogen kvinna på 40+ och gärna ville hinna med att jobba några år med detta. Så jag gjorde slag i saken och anmälde mitt intresse. Jag betalade in en liten anmälningsavgift och bums så hade jag allt material i min hand. Jag blev lite nervös, då jag såg vad som skulle läsas och allt vi skulle lära oss praktiskt. Kommer jag att klara detta?

Detta är en fantastisk utbildning som passade mig som handen i handsken. Du läste in dina läxor och skickade in dina inlämningar i din takt. Därefter fick man komma och lära sig det praktiska i några dagar och sedan skulle man hem och öva. Vi var ett gäng tjejer och inte nog med att vi fick lära oss en massa, vi fick vänner för livet också. Så roligt och så härlig stämning vi hade. Att Ewa-Mari är en stark kvinna med stark vilja, gjorde att vi också fick ett j-a anamma. Vissa dagar var det tungt, då man inte var så bra på något moment. Men Ewa-Mari pushade oss och sa: -Det inte är svårt, det är bara nytt! Jag hade det lite jobbigt med att noppra bryn, för jag ville inte göra illa någon, så jag tänkte väl i min enfald att jag inte skulle syssla med det i min framtida salong. Ewa-Maris sista ord till mig innan jag åkte var: Ing-Marie, vad är det första du ska jobba med när du kommer hem? Jag försökte med allt som massage, manikyr, ansiktsbehandlingar. Nej, sa E-M du ska noppra bryn på alla dina kunder.

Jag hade redan då tanke på att öppna eget direkt, men trodde väl inte att man kunde ha lärt sig så mycket redan för att klara av det. Väl hemma satte jag igång min lilla salong och mina hudvårdskvällar med Rosenserien, som vi blev introducerade i. Det var lite skrämmande, men när jag väl fick mina första kunder, så lättade all min börda. Varför hade jag inte gjort detta tidigare?

Jag har nu jobbat med detta i drygt 2,5 år, dock inte på heltid, men vilken fantastisk utbildning det var. Du lär dig väldigt mycket för en billig peng och du bestämmer takten när du skall vara färdig.

Nu har jag kommit så lång att jag vill lära mig mera inom detta område. Så nu ska jag läsa basmedicin hos Ewa-Maries utbildning och sedan gå vidare till att läsa till hudterapeut. Jätteroligt och fantastiskt.

Jag kan varmt rekommendera denna utbildning till alla, ung som gammal. Gör som jag, låt din dröm gå i uppfyllelse!

Kramar till alla på Ewas utbildning från Ing-Marie i Tidaholm

Ing_Maries_Logga_RGB_150

Ing-Maries hud och harmoni
Östergatan 14, Tidaholm
073 – 543 67 32
www.ingmarieshudochharmoni.se


Hälso Smedjan

MarinaM

Jag heter Marina Mortensen och kommer ifrån en liten by i Dalarna som heter Smedjebacken. För ca sju år sedan åkte jag för första gången upp till Östersund och Ewas Utbildning för att gå kursen Frisk och Skönhetsterapeut. Jag jobbade då sedan ca 20 år inom vården och kände att jag ville göra något annat men ändå jobba med människor. När jag kom hem var jag väldigt inspirerad och öppnade en liten salong som jag idag tillsammans med två väninnor har utökat till ett litet spa med butik där vi säljer bland annat Hudvård från Rosenserien och Dermanord, Makeup från Amati, Hälsokost, Ekologiskt och Smycken från Snö of Sweden. Jag hade länge mitt lilla företag som en bisyssla och jobbade kvar inom vården en liten del, men nu när vi utökat finns jag här på HälsoSmedjan på heltid och det känns väldigt skönt. Jag har under åren som gått uppdaterat mig inom mitt yrke med kurser, mässor o dyl. Men känner ändå att jag vill utbilda mig vidare till Hudterapeut så därför återkommer jag nu till Ewas Utbildning vilket känns helt naturligt eftersom vi haft kontakt hela tiden och jag handlar det mesta därifrån.

www.halsosmedjan.se


Marita Ulvan

Marita_Ulvan

Mitt namn är Marita och jag kommer från Motala. Jag har tidigare arbetat som frisör men fick sluta med yrket p.g.a. av skada. Sökte efter liknande utbildning där man fick chansen att jobba med människor, utseende och välbefinnande för kropp och själ och fann Ewas Utbildning till Frisk & Skönhetsterapeut i Östersund. Det var inget svårt val att bestämma sig när jag väl kontaktat Ewa-Mari som har skolan. Påbörjade min utbildning år 2007 och blev dipl. Frisk & Skönhetsterapeut -08.

Jag stortrivs verkligen med det arbete jag gör idag och kan varmt rekommendera den här utbildningen, den har allt man kan önska!!

Idag hyr jag ett rum på en frisersalong som heter Franzens hårglädje (hår, hud & skönhetsvård). Den ligger belägen vid stora torget i Motala och består av fem frisörer och mig. Perfekt att ha lite olika yrkeskategorier under samma tak men som ändå hör ihop, kunderna uppskattar det verkligen!

Nu har de gått några år sen jag fick mitt diplom och tanken är nu att läsa vidare till hudterapeut hos Ewa-Mari. Ser fram emot nya kunskaper och att utveckla mig själv så jag kan vara till mer hjälp för mina kunder. Spännande!

Sist men inte minst vill jag passa på att göra lite reklam för Rosenserien. Tack till Ewa-Mari (Ewas Utbildning) för att du introducerade den för mig. Det känns otroligt bra att kunna erbjuda den bästa naturkosmetiken som finns på marknaden! Både jag och alla mina kunder är supernöjda! Har man en gång provat så är man fast!

Mvh
Marita

Franzéns Hårglädje
Kungsgatan 6 Stora Torget
591 30 Motala
073-038 17 72


Reportage om Jenny Petterson som gått våran utbildning

Jenny_P

Jag vill vara bäst!

Utbildningar inom hudvård och skönhet är populära och det finns en mängd olika utbildningsanordnare inom området. Jenny Pettersson 26 år, från Stockholm var en av de som hade svårt att välja. Till slut föll valet på utbildningen Hudvårds- och SPA-terapeut hos Ewas Utbildning. Idag driver hon egen salong och har en egen makeupserie. Text. Gustav Kullander

Privatskolan Ewas Utbildning bedriver yrkesutbildning på distans. Yrkesutbildningen Naturkosmetisk Hudvårds- och SPA-terapeut är en grundutbildning som leder till att du sedan kan arbeta professionellt som terapeut. När Jenny skulle välja utbildning så visste hon att hon ville läsa inom hudvård. Att hitta den rätta skolan var däremot svårare.

-Jag hittade Ewas Utbildning och var inne på deras hemsida och läste säkert tusen gånger. Jag kollade även med andra som pluggat där och funderade länge på vad jag ville ha ut av utbildningen. Valet föll på dem mycket tack vare det jag läste och fick höra men också för att de erbjuder vidareutbildningar, vilket kändes viktigt för mig, säger Jenny.

Startade egen salong och lanserade makeupserie
En del av utbildningen är praktisk och bedrivs på skolan i Östersund. Det är tuffa dagar och man måste hålla fokus för att man därefter ska kunna klara avsina studier på egen hand. Lokalerna är supermysiga, det känns liksom inte som att man är i en skola, utan mer som man är i en professionell salong, säger Jenny.
Redan innan Jenny var klar med den praktiska delen på skolan hade hon startat egen salong och lanserat en egen makeupserie. Samtidigt fortsätter hon att läsa de teoretiska delarna på distans.

Något som var väldigt bra är att man alltid kan ringa till skolan om man har några frågor om de teoretiska studierna eller något annat. Det har varit ett fantastiskt stöd att veta att det faktiskt alltid är ok att ringa. Men framförallt har utbildningen gett mig otroligt mycket kunskap inom Hud- och SPA-vård samt ett självförtroende som gjort det lättare för mig att ge mig in i yrkesvärlden, säger Jenny.

Under utbildningen har studenterna hemtentor och olika projektarbeten där man får fördjupa sig inom något ämne som man brinner för. När alla delmoment är avklarade så kommer man överens med skolan om när man ska göra ett slutprov. Just nu håller Jenny på med ett projektarbete där hon fördjupar sig inom mineralmakeup och skillnader mellan olika makeupprodukter som finns på marknaden.


Kommentarer från några av våra elever

Ewas utbildning har varit väldigt lärorikt för mig. Jag har lärt mig saker som jag inte ens tänkt på förut. Jag är mer medveten vad en produkt bör innehålla och vad man borde undvika att använda.
När det gäller behandlingarna, så har det varit väldigt lärorikt; det har varit enkelt att lära sig alla dessa olika massager och behandlingar, detta beror på att det har skett noggrant den största hjälpen var de olika namn på massagerna, som gjorde det enkelt för mig.
Det är även en trygghet att veta att filmen finns, så man kan använda den.
När det gäller föreläsningarna, har de varit väldigt nödvändiga, för att alla pusselbitar hamna på plats.
Vår lärarinna har varit inspirerande. Hon är en riktigt duktig affärskvinna med otroligt mycket erfarenhet. Så man lär sig otroligt mycket av Ewa-Mari!
Utbildningen i helhet har varit bra planerad och över förväntan bra. Jag trodde aldrig att jag skulle få med mig så mycket, efter så få dagar.
Tack för allt! Shabbi


Kursen har varit lärorik och Ewa-Mari är en väldigt varm människa, som bjuder på sig själv.
Jag tycker att det blev för intensivt med 11-12 tim/dag men det funkar. Jag blev trött i kroppen efter en vecka, men samtidigt ville jag hinna med så mycket som möjligt och Ewa-Maris ambition är större än min, sagt med beundran, så det tar jag med mig.
Jag kan det jag vill!
Om 1 år kan jag lägga tid på återförs. för Choklad Serien med den äran, om jag får.
Camilla (Massör , Hudvård-, spaterapeut)


Kursen har varit mycket givande, gett mycket bra lärdom och tänk. En fantastisk variation. Jag har fått med mig ett öppet tänkande i behandlingar. Har lärt mig mycket utifrån kundens behov och hur jag som kund känner under en behandling.
Aroma Ingela var härlig och imponerande.
Ja, jag känner mig jättenöjd!
De här dagarna har varit helt fantastiska! Jättebra upplagt. Bra med morgontimmarna, då vi fick praktisera själva. Att vi slutade 19 var också bra. Är riktigt taggad nu och brinner verkligen för det här. Inget negativt, bara+++++!!
Jätteroligt! Carina


Ewa-Marie! Jag vill tacka dig för en Väldigt inspirerande kursvecka. Åker tillbaka till Hällefors full av entusiasm och idéer. Tack för att du delar med dig av all din kunskap. Det är nu 8 år sedan vi träffades första gången Jag gick då din utbildning till Frisk & Skönhets terapeut. Det mötet har burit mig och min verksamhet ända sedan dess. Tycker om dig!!! Vi ses, ha det gott.
Kramar Elisabeth Hällefors.


Tycker att Hot Stone motsvarar alla förväntningar. Bra kurs! Lätt att förstå och lätt att jobba med. Med en toppen kursledare.
Kramis Kristina


Det var en fantastisk utbildning, där man blir väldigt bred inom hud & SPA.
Ewa-Marie du är en eldsjäl som inspirerar en till max. Man kommer att komma hem full av positiv energi och ideer. Jag lovar att inte balla ur.
Kramar i massor till dig från Ing-Marie


En otroligt, mysig och lärorik utbildning som är värt vartenda öre! 2 avslappnande veckor, men samtidigt intensiva på ett positivt sätt och som gett mycket kunskap och glädje på väldigt kort tid.
Stort tack igen.


Ewas Utbildning 2008
– Lärorikt!
– Nytt
– Intressant
– Spännande
– Kul
Jag tycker att utbildningen har varit kul & intressant. Man har lärt sig mycket & det mesta kommer man att ha med sig livet ut! Det viktigaste har varit att jag har varit intresserad att lära mej och det har jag!
Färdig utbildad Frisk & Skönhetsterapeut.
Anna


Jag tycker att utbildningen har varit bra och givande. Bra att man kan välja hur länge man behöver för att bil färdig. Bra att man kan höra av sig när man har funderingar och behöver back-up! Roligt att träffa folk från hela landet och knyta kontakter.
Tack mvh Catrin S


Det har varit 11 innehållsrika och lärorika dagar. Vi har lärt oss massor, på ett lättförståeligt sätt. Det har varit roligt och stimulerande och jag känner mig ordentligt peppad. Ewa-Marie är en eldsjäl som har mängder med erfarenhet och gärna delar med sig av tips och råd, och svarar tålmodigt på alla frågor. Vi har haft otroligt roligt tillsammans här. Jag kan varmt rekommendera den här utbildningen.
Nu ska vi hem och PRAKTISERA allt!
Tusen Tack.


Denna kurs har varit helt perfekt och lärorik för mig & min nya verksamhet. Sannolikt ett återkommande inslag för vidareutbildning.
Tack för allt Cathrin Elfstrand i Jörn


Hot Stone jättebra, användbart, skönt, kan kombineras med andra behandlingar. Kändes lykxigt att få chokladolja.
Christina


Till Ewa-Mari
Du vet väl hur svårt det för människor att få sig själv till att känna sig bra.
Men dock är det svårt att med egen själ.
Få andra att känna sig bra.
Tack snälla du, för att du har visat mig.
Att man klarar allt man vill.
Och tack än en gång för att du har lärt mej.
Att jag faktiskt räcker till.
Att gå din utbildning är det bästa jag har gjort både fysiskt och psykiskt. Vet du om att du inte bara har lärt mig, hur jag ska klara av det yrke, som jag brinner för. Du har även gett mig en utbildning i självrespekt och självförtroende, och det är det bästa någon gett mig.
Tack Caroline.


Har varit kanon att dela upp detta pass på två ggr. 7 dagar sen tillbaka 4 dagar. Det har varit mycket att ta in, många moment. Ewa-Mari du är verkligen en affärskvinna, vill lära mig ta efter detta. Kanske det skulle vara mer effektivitet på fm. passet, sen en längre lunch på två timmar. Telefonen på tyst. Men det vet du. Att få ha dig som sponsor. Kanon, jag gillar dig.
Rose-Marie Lindberg


Utbildningen var jättebra. Tillfällen att fråga och ingen stress.
Jag rekommenderar varmt denna utbildning
Mari-Kristin Bystedt.


Choklad SPA
Fantastisk utbildning & kanon produkter. Bra sammansättning av dofterna. Bra med en dags utbildning och att utbildningen finns i Östersund.
Rekommenderar att flera får tillfälle att gå utbildningen.
Maud Frånberg Hälsoateljén


Choklad SPA
Det har varit en bra utbildning.
Saknade en bekräftelse på att man kommit med.


Hot Stone Massage
Kursen motsvarade helt mina förväntningar.
Jag kommer att återkomma. Prisvärt
Millis


Om Ewas Utbildning till Frisk & Skönhetsterapeut
Ganska intensiv utbildning och massor att lära in. Första tanken, herregud hur i hela värden skall jag kunna ta in allt detta!?!?!? På så kort tid! Men glöm inte att detta är en distansutbildning!!! Och att som Ewa-Mari tjatade om hela utbildningen DET ÄR INTE SVÅRT DET ÄR BARA NYTT!!! Hon har helt rätt! Även om man inte tänkte så just då.
Efter x antal månader med praktik och efter alla teoretiska prov och slutprov, så vet jag att jag gjorde helt rätt som gick den här breda utbildningen.
TACK!!! Ewa-Marie
Kram Marita
Dipl. Frisk & Skönhetsterapeut.


Har för fösta gången gått en kurs hos Ewa-Mari. Vilken Kurs! Jätteroligt, skönt med en liten grupp, familjekänsla. Jag har fått mycket energi och känsla med mig hem. Längtar efter att få börja massera! Med chokladen.
Utbildning Choklad/kaffespa, Choklad massage, Hot Stone.
Tack Anna-Lena


Gick utbildning till Frisk & Skönhets Terapeut för 6 år sedan. Ska nu tillsammans med Anna-Lena öppna SPA i Jävsö. Jag har nu gått Choklad massage, Choklad/kaffe SPA & Hot Stone. Härlig utbildning med personlig känsla. Mycket kul, pep & skratt
Lena


Jag gick Ewa-Maris utbildning till Frisk & Skönhetsterapeut år 2003. Jag har haft mycket nytta av utbildningen. Jag har nu varit här och gått utbildning i choklad massage och choklad/kaffe spa samt Hot Stone Massage. Jag är helnöjd med utbildningen. Choklad produkterna har jag provat under några månader. Vilka produkter!!!! Jag och mina kunder är helnöjda.
Tack för mig kramis Maria